Programma Koningsdag – 27 april 2022

Opening en fietsversierwedstrijd – 10.00 uur
Raadhuisplein
Officiële opening met de Harmonie, een toespraak van de burgemeester & kinderburgemeester en een fietsversierwedstrijd.

Vrijmarkt- 9.30 – 17.00 uur
Centrum
De traditionele kleedjesmarkt

Let op: neem na afloop je onverkochte spullen wel weer mee naar huis.

Vlaggenparade veteranen – 12.00 uur
Herenstraat
De vlaggenparade van veteranen

Koningsdagwandeling #0317
Start bij Hotel de Wereld
De speciale koningsdag-editie van deze wandeling van 4,9 km voert langs de mooiste plekjes van Wageningen. Geniet tijdens de wandeling van hapjes & drankjes van de lokale horeca. Voor wandelaars die wat meer uitdaging zoeken, is er speciaal voor Koningsdag een extra lus toegevoegd aan wandelroute.

Doemarkt – 12.00 – 16.30 uur
In en rond de Junushoff
Kom zien, horen, proeven en beleven wat Wageningen te bieden heeft met:

Het Beach event
Rugby en volleybal

Sport en spel
Probeer een leuke sport of activiteit uit zoals tennis, ponyrijden of lacrosse. Alle sporten vind je hier. Kinderen tussen 6-12 jaar kunnen meedoen aan leuke sportclinics. Schrijf je wel vooraf in.

Natuurlijk kan iedereen op de Doe-markt ook weer gewoon meedoen met allerlei sporten zonder deel te nemen aan de sportclinics.

Een Foodfestival
Geniet van lekker eten en hapjes van Food of cultures, de Snoeptiek, popcorn van de Rotery of de foodtruck van Taste. Of eet een ijsje bij Cicuto.

En er is nog veel meer te doen zoals demo’s van de Jeugdbrandweer en muziekinstrumenten uitproberen bij de Harmonie.

Deelnemers aan de kleurwedstrijd kunnen hun kleurplaat inleveren bij de kraam van de Oranjestichting.

Noordwest: spelletjes en kindermarkt – 10.00 – 12.30 uur
Schoolplein Nijenoord/Johan Friso school

Benefietconcert – 20.00 uur
Junushoff
Benefietconcert van de Nederlandse Marinierskapel der Koninklijke Marine en het Duitse Musikkorps der Bundeswehr Siegburg.

Het 5 mei Oranjeplein
Oranjeplein
Evenement door Petit Louis, Hotel de Wereld en Proost

Op het dak van Hotel de Wereld spelen de hele middag fantastische muzikanten op het dak van de serre. Laat de drankjes en de borrelplanken maar doorkomen!

Dit zijn de artiesten:

13:00 uur – Graeme James
15:00 uur – Solomon State
16:00 uur – Mboy

Café ’t Centrum
Koningsparty met zanger Bertjan en DJ Jos.

Café Onder de Linden -14:00 – 17:00 uur
Rondleiding Brouwerij en verkoop Koningsbier.

Jojo’s café – vanaf 17:00 uur
Kingsday-karaoke